Scanner

Date:

Comments:

The greater spotted eagle (Clanga clanga), aka spotted eagle, is a large migratory bird of prey in the family Accipitridae. It is an opportunistic forager, especially during the winter, will scavenge a variety of food sources, including carrion, ,small mammals, frogs, smaller birds ,reptiles and insects. Is primarily an aerial hunter, gliding from concealed perches over marshes or wet fields to catch prey.

Greater spotted eagles disperse widely during migration, usually through September to November in the fall, and February to April in the spring.
Despite maintaining a fairly vast breeding range— from the Baltic Sea in Europe eastward to the Pacific Ocean with minor outposts in the Indian subcontinent—this eagle occurs at extremely low densities. In essentially every nation of its distribution,the greater spotted eagle is classified as Vulnerable to extinction by the IUCN.


Shot In Coorg, March 25.

Join our WhatsApp Group for News and Article Alerts

CLN Policy on Comments:

CLN reserves the right to edit or not publish any comment, especially if it contains offensive or inappropriate language.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Recent Comments

Subscribe to CLN Print Edition

spot_img

More Posts
Related

Compact

The brown-capped pygmy woodpecker aka the Indian pygmy woodpecker...

Staking the Claim

The "birth of river Kaveri" in Kodagu is celebrated...

COORG – ON BUTTERFLY WINGS

Kishore felt that Dr.Bishan needed recognition and acknowledgement for...

Celebrating Wildlife: Rewilding 6,700 Acres Across 32 Villages in the Western Ghats

https://youtu.be/rLxHbYADMGY During the Wildlife Week, we celebrated our incredible wildlife...